Oldal kiválasztása

Gyorsan tanulható és biztonságos

Hatalmas ugrások és hajmeresztő mutatványok – ezek jelentik a sportág felső szintjét. Figyelted már lenyűgözve a profik tehetségét? És gondoltál közben arra, hogy „nekem ez soha az életben nem fog menni”? Ne csüggedj, mert van egy jó hírünk! A wakeboard ugyanis alapszinten viszonylag könnyen megtanulható, a legtöbb oktató szerint 2-3 óra kell, hogy ráérezz a lényegre. Kezdőknek a motorcsónakos verziót javasoljuk, lehetőleg minél rövidebb (12-14 méteres) kötéllel. Nagy előny, ha már van deszkás tapasztalatod; ha azonban nincs, azért „tervezz be” a pakliba pár borulást is. Bár a hullámok közé csapódás nem túl kellemes, de sérüléstől nem kell tartanod. A mentőmellényt a pálya biztosítja, és ha a parttól túl messze sikerül beborulnod a vízbe, csónakkal jönnek érted. Gyakorlatilag nincsenek bementi követelmények, kivéve az úszni tudást – de egy vízi sportnál ez nem túl nagy elvárás. Szóval ne hagyd, hogy a profik hihetetlennek tűnő mutatványai elbátortalanítsanak – persze, ha van rá ambíciód, kellő gyakorlással Te is az ő soraikba léphetsz.

Wakeboard- Hungary – Lupabeach – 2019

Üdítő környezet

Ha négy fal között végzett munkával töltöd a hétköznapokat, akkor bizony jólesik a nap végén (vagy legalább hétvégeként) egy kis mozgás a szabad levegőn. A wakeboard egyre nagyobb divat, és szerencsére most már az ország egyre több pontján elérhető. Mindenhol felkészülten várják a kezdőket, ennek ellenére mégis érdemes előzőleg tájékozódni, ugyanis vannak olyan pályák, amelyek előnyösebbek a tapasztalatlan deszkásoknak. Akár természetes, akár mesterséges vízről van szó, a pályák kivétel nélkül kellemes környezetben találhatók – ami már önmagában sem egy elhanyagolható élvezeti faktor.

Rendben, nyárra kiváló szórakozás, de mi lesz télen, kérdezhetnéd. Ne aggódj, erre is van megoldás! Ha annyira beleszerettél a wakeboard-ba, hogy a hideg hónapokban sem szeretnéd nélkülözni, most már több helyen fedett pálya is a rendelkezésedre áll.

Lupawake 2019 – Wakeboard

Kikapcsolódás felsőfokon

Ha egy deszkán állsz, miközben a kötélpálya vagy a motorcsónak 30-40 km/h-val ránt előre, akkor bizony ott kell lenni fejben. Nem jut idő a munkahelyi stresszen vagy apró-cseprő gondokon kattogni, egyszerűen benne kell lenned a pillanatban. És amikor végre sikerül, és stabilan állva szeled a hullámokat, az hihetetlenül felszabadító érzés, maga a nagybetűs eufória! Ez az élmény nagy ajándék tud lenni a rohanó mindennapokban. Egy óra wakeboardozás garantáltan megszabadít a mindennapos feszültségek jó részétől, és nem mellesleg a koncentrálóképességet is folyamatosan fejleszti.

Lupashop – Wakeboard felszerelések – Bikini, mellény, deszka

Fokozza az erőnlétet

Elsőre talán nem gondolnád, de kőkemény izommunkába kerül fennmaradni a deszkán. Ez a sport simán felér egy kondibérlettel! Ha nem vagy edzésben, akkor készülj fel a másnapi izomlázra, ugyanis olyan izmaidat is megmozgatja, amelyeknek valószínűleg a létezéséről sem tudtál eddig. De kitartás – minden alkalommal könnyebb lesz. Ha nem adod fel az első óra után, jó eséllyel szálkásabban zárhatod a szezont, mint ahogy elkezdted. Ezenkívül a wakeboard az egyensúlyérzékedet is fejleszti.

Wakeboard – Lupa

Csapatjátékos vagy inkább magányos farkas?

Bármelyik is vagy, nem kell lemondanod a wakeboard örömeiről. A motorcsónakos változatnál általában csak Te vagy és az oktató, míg a kötélpályán egyszerre többen is élvezhetitek ezt a vízisportot. Közös baráti programnak tökéletes, de szeretettel javasoljuk akár munkahelyi csapatépítő tréningnek is. Semmi sem oldja jobban a gátlásokat, mint amikor közösen nevethettek a saját és egymás első próbálkozásain!