Oldal kiválasztása

Miért szilveszterezz Budapesten? 

A szilveszter nagyon különleges de részben furcsa ünnep is, mivel sokan inkább az elmúlt évre – időszakra gondolnak, figyelembe véve azt, hogy mi volt a múltban. Mások viszont arra koncentrálnak, hogy mit kellene tenni az új évben.

Budapesten a Szilveszter mindig tökéletes. Megannyi szabadtéri ingyenes koncertek, kocsmatúrák, pubok, bárok és exklúzív partik várják a szórakozni vágyókat. Ha még mindig nincs ötleted, hol töltsd az új évet, válaszd Budapestet! Számos weboldal már hónapokkal előtte rengeteg helyet összegyűjt, segít az előkészületekben, hogy mindenki személyre szabottan és egyszerűen megtalálja a neki megfelelőt. 

Hol szilveszterezz december 31-én Budapesten? Pár ötlet, amivel talán közelebbkerülhetsz a megoldáshoz:

Látnivalók Budapesten a szilveszteri estén

  1. Töltsd az év utolsó éjszakáját kocsmákban, éjszakai klubokban, bárokban, színházakban vagy akár koncertezz ingyenesen szabadtéren. Látogass el a koncertekre! Azok, akik attól tartanak, hogy Budapesten nincsenek nagyszerű partik, ne aggódjanak,  mivel rengeteg zenei program várja a közönséget. Rock partik, jól ismert sztárok, jazz zene?!

2. Kezd az estét egy nagyszerű gálavacsorával, amelyet általában exklúzív éttermekben szállodákban, vagy hajón biztosítanak.

3. Egyik legnépszerűbb és legemlékezetesebb program a dunai hajós vacsora; fedezd fel a várost kényelmesen egy 3 órás luxus hajóút során, ínycsiklandozó 4 fogásos vacsora és korlátlan italfogyasztás mellett. Élvezd az élő zongorás estet, a lenyűgöző Budapestet.

4. Válassz egy impozáns budapesti szállodát, fogyassz bőségesen a korlátlan ital-és ételkínálatukból.

5. A színházi előadás szintén kiemelkedő kulturális programnak számít akár szilveszter éjjelén is.

6. A téli hideg délutánon válaszd az egyik legkiemelkedőbb budapesti termálfürdőt, amelyet egész évben várja a pihenni, relaxálni, gyógyulni vágyókat. Töltődj fel, légy energikus az új évre! Vagy látogasson el egy kávéházba vagy teaházba, de ne hagyd ki a híres magyar borokat és a tradicionális ételspecialitásokat sem.

Az úgynevezett szilveszteri „know-how”, vagy mit tégy az év utolsó napján?

7. Érdekel az utcabál? Öltözz fel melegen, szürcsöld a forralt bort vagy koccints pezsgővel, mondd: Boldog Új Évet! Csodáld az elképesztő tűzijátékot! A legnépszerűbb belvárosi szilveszteri program továbbra is a Vörösmarty tér, de minden évben nagy ünnepséget tartanak a Bazilika előtt is.

Bármit is választassz, a legfontosabb, hogy rólad és a szeretteidról szóljon az év utolsó napja is. Ünnepeld úgy, ahogy elképzelted. Budapest mindent megtesz, hogy feljethetetlen szilveszteri esttel gazdagítson. 

Szeretnél utazni az év utolsó napján is?

Kiváló ötlet! Tervezd utad Budapestre és keresd meg a legjobb a szilveszteri partit, de még mielőtt belefeledkeznél a nagyvárosi éjszakába, fedezd fel Budapest csodálatos kulturális és építészeti kincseit. A tömegközlekedés kiváló, pár perc alatt a belváros minden értékes látnivalóját eléred. De légy gyors,  mivel decemberben szinte minden szálloda, szállás, étterem, kocsma és szórakoztató létesítmény telis-tele van emberekkel. Egyre több külföldi érkezik télen is az országba. Élvezd a Szilvesztert Budapesten! Próbáld ki a tradicionális magyar halászlevet, töltött káposztát, sertéskolbászt, gulyáslevest és lencsefőzeléket, amelyek gazdagságot hoznak az új évben. Babona ide vagy oda, egy biztos, isteni finomak a magyar ételkülönlegességek. A szilveszteri budapesti parti előtt sétálj egyet a belvárosban; csodálatosak az ünnepi fények, az illatos forró házi borok és a finom utcai ételek.