Oldal kiválasztásaLegtöbben imádunk a természetben lenni és pont ez az amiért vágyunk egy csodálatos kertre is, hiszen akkor nem is kell messzire menni azért, hogy igazán ki tudjunk kapcsolódni, hisz kertünk válik számunkra egy igazi menedékházzá, ahova el tudunk vonulni a nagy világ zaja elől.

Garden Decor: Sit back and relax

Bár sokunknak nem teszi lehetővé sem a terület, sem az éghajlat, hogy ilyen helyen pihenhessünk, mint a hölgy a képen, viszont mi is tudunk igen gyorsan szép kertet varázsolni otthonunkhoz.

Kerti Faház

Íme néhány ötlet, hogyan is fogjuk neki a kertészkedésnek, kertrendezésnek, hogy valami igazán jó kapjunk!

Ha szép kertet szeretnél és te magad szeretnéd végezni a piszkos munkát, biztosan szükséged lesz az alábbiakre:

  • szerszámok ( lapát, ásó, gereblye, talicska)
  • vegyszerek ( fontos, hogy a területünk megfelelően elő legyen kezelve, mielőtt elültetnénk a leendő szép füvünket
  • Alapanyagok, mint fűmag, díszkövek, díszkavics, kiegészítők
  • Növényzet, ami lehet zöldnövényzet, mint cserje, tuja, fa félék vagy esetleg virágok, amelyeket kiültethenünk egy virágos kertbe, esetleg balkon vagy virágos ládákan ,esetleg magaságyásokban tárolhatunk.
  • Terület rendezés. Ez nagyon fontos pont, hogy fel tudjuk mérni mekkora a feladat pontosan, hiszen ha több m3 földet kell a-ból b-be átenni érdemes gépet hozatnunk ( bobcat vagy más egyéb rakodó, kertrendezőt), mert igencsak beletörhetnek a szerszámaink és mi magunk is a kinti melegben.
  • Megfelelő termőtalaj, termőföld vagy humusz, esetleg komposzt biztosítása a megfelelő tápanyagban gazdag talajhoz. Ez fontos, hiszen ha nincs kalória a földben, kicsi az esély, hogy bármi kinő, valamint a sok befektetett energia kárba vész.

Miután mindent beszereztünk és birtokában vagyunk egy szépen elrendezett területnek, kezdhetjük a telepítést és a vetést.

Elsőkörben mindig a fák, cserlyék, bokrok, valamint virágok telepítését, ültetését javasoljuk, hiszen azoknak újfent gödröd kell állni, ami földrakodással jár, így a körülötte lévő területen megint csak dágvány lesz. Amint kiástuk a gödröket és beültettük a fákat, bokrokat, tujákat, cserjéket, kezdhetjük a füvesítést.

Két képviselője létezik alapvetően a fű ültetőknek, az egyik tábor a taposást, míg a másik az alapos gereblyézést javasolják.

A füvesítés azt követően, hogy elvetettük a magokat, körülbelül 2-3 hetet vesz igénybe, amíg a füvecskék elkezdenek kibújni a földből. Ekkor még továbbra is kizárólag a szorgalmas locsolást kell folytatnunk minden nap, nem szabad nyírni, egészen addig amíg elég nagy és erős nem lesz a füvünk.

Nagyságrendileg 1,5 hónap alatt érhetjük el azt szintet kertünkben, hogy teljesen gazmentes és szép fűvel ellátott területet kapjunk, ahova ezt követően már szépen sorban tudjuk telepíteni a különböző kiegészítőket, díszitő elemeket, vagy akár ha költségvetésünk megengedi kerti faházat!