Oldal kiválasztása

Sokaknak furcsa lehet, hogy van aki csak azon hezitál, hogy új vagy használt hajót vásároljon, hiszen neki a legkisebb problémája is nehezebbnek tűnhet.

Viszont, aki ez előtt a döntés előtt áll, annak igenis nagyon megfontoladnó, hogy mire költi a pénzét, ugyanis használt hajók esetén is lehet nagyon jókat kifogni és sajnos kevésbé karbantartott darabok is kikerülnek a piacra.

Mindenestre, ami fontos szempont hajó vásárlás előtt azokat és érdemes odafigyelnie a vásárlónak, azok a következők biztosan:

Ki értékesíti az adott hajót? Sok esetben használta hajók esetén gondolhatjuk, hogy sokkal jobb ha magánszemély árulj,a hisz a hajó dealerek mindig ráteszik a hasznukat és biztosan átvernek, semmit nem tudnak a hajókról. Na ez nagy tévedés. Míg az autó dealerek akár 1 nap alatt is teremnek, hajó kereskedőnek lenni ettől sokkal nehezebb feladat. Nagyon sok kérdés az, aminél azonnal kibukhat, hogy valójában nem értünk a feladathoz, tehát nem elég megtanulni az adatlapot és elmondani, hanem itt bizony talasztalásról kérdeznek azok az emberek, akik hajót szeretnének vásárolni.

Éppen egy magántulajdonos is érthet hozzá és tarthatja karban saját hajóját, viszont az igazán igényesek mindig profihoz viszik a hajójukat, hiszen tudniillik már egyre kevesebb az ezermester a földön, így hát nem biztos, hogy van annyi ideje egy embernek, hogy megtanulja ezt az érdekes szakmát.

Új hajó vásárlásánal is számos fontos szempont felröppen, azontúl, hogy mi az ára!

Ilyen például a márka. Mint tudjuk a német autókért oda vannak az emberek, na így van ez a hajózásban is, csak itt Amerika az uralkodó kontinens a gyártásban, de ettől függetlenül 1-2 lengyel cég is képviselteti már magát a piacon, ilyen az Axopar nevű márka is.

Mi közül érdemes válogatni, ha tengertúli hajó márkát szeretnénk vásárolni?

Crownline, Cobalt, Quicksilver, Searay, Monterey és a Sealine márkák azok, amelyekkel biztosan nem tudunk mellényúlni, plána ha szalonból hozzuk ki.