Oldal kiválasztása

Itália vagy a híres Párizs – Divat, kultúra, trendek, népszerű programok? Mit nekünk, hisz Budapesten is simán elköltöm a pénzem, sőt mi több!

Budapest számos vásárlási lehetőséggel vonzza női és férfi társainkat egyaránt, világmárkák képviseltetik magukat a magyar fővárosban, továbbá hazai brand-ek is felvonulnak egy-egy népszerűbb környéken. Mik azok a boltok, amiket nem hagyhatsz ki sem magyarként, sem pedig idelátogató külföldiként? Hol lelhetsz különleges dolgokra, ruházat, antik tárgyak ,ékszer és szuvenír, vagy éppen élmény programok?

1.Ecseri Bolhapiac Budapest legnagyobb és legismertebb bolhapiaca, maximum fél- órás buszútra a városközponttól helyezkedik el. A legtöbb eladó itt antik tárgyakra értékesít. Érdemes korai időpontnban érkezni, amíg minden eladó a teljes palettáját felsorakoztatja. ( Látogatható: hétfőtől péntekig reggel 08:00-tól délután 16:00-ig, szombaton reggel 06:00 tól-15:00-ig; vasárnap 09:00-tól délután 13:00-ig )

2. Bakancsos Bolhapiac Alkudj, kiabálj, ígérj kisebbet és hozd el még olcsóbban, de óvatosan. Ez a Bakancsos piac, roma értékesítők és kissé kaotikus állapot fogadja mindazokat, akik szeretik az igazi piacos hangulatot. Budapesttől mindössze 1 órás útra van ez a bolhapiac, ahol papucsoktól, régi rádión át mindenfélét lehet kapni.

3. Írok Boltja 1952-es megnyitása óta biztosít helyet mindazoknak akik a teljes nyugalom szigetére vágynak. Itt megtalálhat azon angol nyelvű könyvek magyar változatait, amelyek olyan híres írók fordítottak át, mint Márai Sándor.

4. Bestsellers – Könyvesbolt Nemzetközi magazinok, angol nyelvű könyvek, teljes publikációk. Nagyon népszerű a hazánkba látogató külföldiek köreiben, akik igazán különleges élményeket keresnek, különleges alkotásokat itt megtalálják. Számos Budapest témájú alkotást kínálnak, amivel segítik a hazánkba érkezők könnyebb tájékozódását.

4. Fuga – Budapesti építészeti gyűjtemény Szenvedélyed az építészet? Imádod a Budapesti építészetet, szeretnél többet tudni róla? Esetleg világirodalomból keresel egy-egy különleges kiadást. Itt a helyed! Kiadványok többsége szintén angol nyelvű, ettől függetlenül bátran ajánljuk mindazoknak, akik rajonganak a témáért.

5. Massolit Kávézó és Könyvesbolt. Kiváló lehetőség új egyetemi barátok szerzésére, többségében szintén külföldiek látogatják, nem csak diákok, de többségében hazánkban élő professzorok. Ideális kikapcsolódásra ez a kiskuckó!

6. Omorovicza Bőrápolás világ színvonalon, Budapesti főhadiszállással. 2006-os megjelenése óta a bolygó számos országában helyet talált magának a magyar vizek és ásványi anyagok erejét felhasználó bőrápolókat forgalmazó márkája.

7. Madison Parfüméria A Romániából induló parfüméria, már Budapesten is képviselteti magát. Az jól ismert világmárkák helyett, egész más jellegű, különleges illatokat vonultatnak fel üzletükben, csakúgy,mint Nasomatto, Byredo és Clive Christian.

8. The Garden Studio Budapest Az Andrássy út egyik kis zegzugában helyezkedő bolt olyan ismert tervezők vintage tervezők alkotásait vonultatja fel, mint TOMCSANYI, a KELE, a MEI KAWA és a THEFOUR, ha szerencséje van az idelátogatóknak, akkor épp egy akciós időszakban érkezik és tudja magáévá tenni valamelyik alkotást.

9. Nanuskha Budapest egyik vezető-hazai márkája, amely klasszikus darabjaival és minőségi jó kávéjával fogadja az üzletbe érkezőket. Kihagyhatatlan üzlet mindazok számára, akik a már világszinten is jegyzett márka egyik hazai, egyedi darabjából szeretnének egyet magukon tudni.

10. Berlin Nem sok köze van a Német fővároshoz, viszont kollekcióiban olyan ismert darabokra bukkanhatunk, mint Je Suis Belle farmerek, vagy Lakatos Sandor egyik jól ismert fekete-fehér ruhadarabjai.

11. Ludovika Zsidónegyedben található üzlet olyan színpompás darabokkal várja az idelátogatókat, amelyet ismert magyar motívumokat, minőségi selyem anyagokat és számos jellegzetes magyarságot szimbolizáló remekművet sorakoztat fel.

12. Silverline Cruises Elképeztő program Budapesten, legyen az egy sima túra, vagy egy még egyszerűbb városnézés, esetleg egy romantikus esti vacsi, itt minden van. Gyakorlatig a lerészegedéstől a teljes kikapcsolódásig, romantikus estén át mindent átélhetünk miközben fantasztikusat hajózunk a belvárosban.

13. Vass shoes Kézzel készített velúr cipők, igazi magyar gyártmányok haddelhada tárul elénk. Kihagyhatatlan élmény, tökéletes leltárral és egyedileg rendelhető férfi cipőkkel.

14. Bortársaság – Borgyűjtemények

15. Memories of Hungary