Oldal kiválasztása

Budapest egy vérbeli metropolisz. Sokszínű, élénk, és miközben megőrzi a múlt kincseit, mindig képes a megújulásra is. Akárhányszor látogatsz ide, mindig marad új felfedeznivaló a legközelebbi alkalomra. Lássuk a legnépszerűbb programokat!

Várnegyed

Ha elsősorban kulturális élményekre vágysz, akkor ez a kerület számodra a földi paradicsom. Látogass el a névadó várba, amely mai formájában főleg barokk stílusú, de korábbi korok jegyeit is magán viseli. A Váron kívül azonban számos más épületet is érdemes megcsodálni, mint például a neoromán Halászbástyát vagy a gótikus Mátyás-templomot.

várnegyed
Budai Várnegyed

Városliget

A park kínálta gyönyörű természeti környezetben számos kulturális nevezetesség, valamint vendéglátóegység is megbújik. A látnivalók közül leghíresebb Vajdahunyad vára, amely a millennium alkalmából épült, és a Hunyadiak híres otthonát idézi. A Liget természeti ritkaságai közül érdemes megkeresni az 1800-as évek elején ültetett platánokat, ugyanis ezek a terület legöregebb növényei. A különlegességek sorában említhető még a mocsári ciprus, a páfrányfenyő, vagy éppen a kínai papíreperfa – de a sokszor százados fák akkor is lenyűgöző látványt nyújtanak, ha egyszerű bükkről vagy nyárról van szó. Ha pedig elfáradtál a hosszú sétában, kóstolj bele a magyaros konyha legfinomabb ízeibe a Gundel Étteremben.

városliget-budapesten
Városliget

Országház

Ez a lenyűgöző épület a világ harmadik legnagyobb parlamentje. Építésekor külön ügyeltek rá, hogy csak magyar alapanyagokat használjanak – az egyetlen kivétel a főlépcsőt keretező nyolc márványoszlop, amelyek Svédországból érkeztek. A belső tereket a századforduló legkiválóbb szobrászai és festői díszítették. Ha itt jársz, feltétlenül nézd meg a Szent Koronát, amelynek az impozáns kupolacsarnok ad otthont.

Sétahajózás a Dunán

Budapest egyik legszebb panorámája minden bizonnyal a Dunáról nézve tárul a látogató elé. Az impozáns épületek nappal is gyönyörű látványt nyújtanak, de az éjjeli díszkivilágításban egyenesen mesésen festenek. Ráadásként sok hajótársaság extra programokat is kínál a kilátás mellé.

Sétahajózás a Dunán – Napközbeni városnézés

Aquincum

Feledhetetlen élmény körbenézni az amfiteátrum romjai közt vagy a Hercules Villában, amely az egykori római város legszebb lakóháza. Sok izgalmas felfedezést rejt a sírkő- és szoborgyűjtemény is. Külön attrakció a víziorgona, amelynek egy rekonstruált változatát akár Te magad is megszólaltathatod! Érdemes figyelni a programkínálatot, mert rendszeresen szerveznek izgalmas családi és kézműves rendezvényeket is.

Aquincum – Budapest

Tündér-szikla

Szépsége és megközelíthetősége közkedvelt kirándulóhellyé avatta. Ha a Libegővel utazol, a végállomástól érdemes tenni egy kis kitérőt a budai hegyekbe. Maga a szikla gyakorlatilag fehér, így már messziről könnyen észrevehető. Ha tapasztalt túrázó vagy, próbálkozhatsz a meredek völgy felőli oldallal – ha azonban kevésbé kedveled a kihívásokat, akkor a Tündér-hegy felől mászd meg a dolomitsziklát.

Tündérszikla

Gül Baba türbéje

Ez a legnyugatibb iszlám zarándokhely – a keresztényeknek pedig közkedvelt turistacélpont. Nemcsak maga a sírkápolna érdemes a figyelemre, hanem a kert is: a színpompás rózsák és a levendulakert pompás látványt nyújtanak.

Gülbaba Türbéje

Fővárosi Állat- és Növénykert

Magyarország legrégebbi állatkertjében olyan érdekes fajokkal találkozhatsz, mint a fókák, leopárdok, varánuszok vagy vízidisznók. Ahogy az intézmény neve mutatja, növényvilágára szintén érdemes időt szakítani: többek közt megcsodálhatod a japán díszcseresznyét vagy a múlt század elején ültetett páfrányfenyőket is.

Fővárosi Állatkert – Budapest

Tűzijáték

Rendszerint ez a fővárosi ünnepek, nagyobb rendezvények záróakkordja. Annak is megvan a maga hangulata, ha a Duna-parton összezsúfolódott tömeg részeként nézed a számtalan színű és formájú alakzatot, de ha nyugodtabb környezetre vágysz, akkor egy sétahajó fedélzetéről is élvezheted a látványt.

Augusztus 20. Budapest – Tűzijáték

Andrássy út

A főváros egyik exkluzív sugárútja, amelyen több múzeum és áruház található. Itt kapott helyet továbbá a régi Zeneakadémia, színházak és a patinás Grand Café is.

Andrássy út – Budapest – 2019